loopbaanzaken linkedin en cv

snel en effectief op weg

Het is belangrijk dat je over een curriculum vitae beschikt waarin je volledig tot je recht komt. Selecteurs hebben de neiging om in een oogopslag hun mening te vormen. Jouw CV moet er toe leiden dat de selecteur zo gegrepen wordt, dat hij je direct uitnodigt voor een gesprek.

Je curriculum vitae is gericht op het werk dat je wilt gaan doen! Het uitgangspunt is dat je klaar bent voor de arbeidsmarkt: je weet wat je wilt en dat draag je ook uit.

Samen bouwen we aan jouw uniek en professioneel ogend CV.

Een CV-sessie kent vier onderdelen:

1. Op papier

Ik vraag door op alles wat je hebt gedaan in je opleiding, werkervaring en privéleven. Zo ontstaat een CV
waarin werkervaring naar voren komt die jij misschien als heel gewoon ervaart, maar die juist uniek is.

  • waarin cruciaal vakmanschap naar voren komt welke relevant is voor het werk wat je wil gaan doen.
  • waarin (deeltijd)opleidingen, cursussen en trainingen op de juiste plaats tot hun recht komen.
  • dat in een oogopslag concreet en helder is en waar geen werkgever omheen kan.
  • met een krachtig profiel over wie je NU bent op de arbeidsmarkt.
  • waar je trots op bent en dat je graag aan netwerkcontacten geeft en bij sollicitaties inbrengt.
  • dat oproept: díe wil ik spreken!

2. Op LinkedIn

LinkedIn is je openbare CV. Iedereen kan het bekijken en dat gebeurt ook regelmatig. Het gaat zoals bij het via-via netwerken: “Ik ken een goede kandidaat voor deze functie, kijk maar op zijn LinkedIn profiel”. Het is ook een bron van kandidaten voor recruiters die zoeken op trefwoorden.

In de CV-sessie wordt uitgebreid stilgestaan bij profilering op LinkedIn en het effectief gebruik hiervan, zoals de kracht van de summary, het omgaan met aanbevelingen, het opbouwen van een netwerk en het in kaart brengen van je persoonlijke arbeidsmarkt.

3. Eigen woorden

Tijdens het bouwen aan jouw CV gaan we op zoek naar jouw eigen woorden waarmee je alle vragen over werkervaring, overstappen van baan, gaten in het CV, vertrekargumenten, enzovoort, kunt beantwoorden. Belangrijk is om je loopbaanstappen in een groter verband te kunnen plaatsen en om de zogenaamde ‘rode draad’ te kunnen vertellen. Dát verhaal kunnen vertellen in jouw authentieke woorden is belangrijk.

4. Arbeidsmarktbenadering

Ik geef tijdens de CV-sessie ook advies op maat over de voor jou meest effectieve benadering van de arbeidsmarkt. Dit kan bestaan uit advies over netwerken, passende werkomgevingen, werving & selectie bureaus, sollicitatie activiteiten, enzovoort.