loopbaanzaken-beroepenorientatie

door de bomen het bos leren zien

Wanneer een terugkeer naar je oude beroep niet meer mogelijk of wenselijk is, kan beroepenoriëntatie je helpen bij het kiezen van een nieuw vak. Het objectief inschatten van je eigen kwaliteiten en mogelijkheden is moeilijk en leidt makkelijk tot een verkeerde keus. Ik help je bij het kiezen van een beroep of een richting die bij jouw interesses en vaardigheden aansluit.

Samen kijken we naar loopbaanvragen als ‘Wat wil ik?’, ‘Wat kan ik?’ en ‘Wat zijn mijn mogelijkheden?”. Met een persoonlijkheidstest en een beroepskeuzetest krijgen we een goed beeld van je interesses en vaardigheden. Vervolgens geef ik je relevante informatie over sectoren, organisaties en beroepen die bij jou passen. Met een korte snuffelstage of een meeloopdag, kun je met je nieuwe beroep of functie kennismaken.

Bij de op maat gemaakte beroepskeuze wordt ook rekening gehouden met het verwachte aantal beschikbare vacatures op de (regionale) arbeidsmarkt. Ik adviseer je een kansrijke loopbaanrichting en help je met het opstellen van een individueel loopbaanplan.